O nama

Logo Home

BeogradskaPriča / 2016

Težak je život nas umetnika, oduvek su voleli da kažu umetnici, što u šali, što ozbiljno, u našim krajevima.

Umetnici koji su u samoupravljanju navikli 50 godina da neko drugi misli o njima su se trgli i poslednjih desetak godina je proradio INAT! Počeli su da se sami brinu o sebi i tako je nastao ArtCENTAR koji je omogućio da umetnici imaju gde da predstave i plasiraju sebe i svoja dela prvenstveno u likovnoj sferi, ali i na književnim i drugim tribinama, muzičkim dešavanjima, ’sobnom’ teatru, podršci mladima koji se pripremaju za takmičenja u inostranstvu i…
Umetnički savet i žiriji ArtCENTRA u najreprezentativnijem sastavu daju izložbama i autorima punu garanciju kvaliteta.

U ArtCENTRU je za osam godina postojanja realizovano preko 333 izložbe u Beogradu i gradovima Srbije. ArtCENTAR je ostvario saradnju sa blizu 400 umetnika i stvaralaca raznih profila, poetika i interesovanja, koji i danas učestvuju na raznim dešavanjima u zemlji i inostranstvu.

Za 8. rođendan je ArtCENTAR aktivirao i članske karte, kao i pokrenuo ArtNOVINE koje izlaze 4 puta godišnje.
Članarina i kotizacija umetnika omogućava dalje postojanje ArtCENTRA, koji za osam godina nije dobio ni jedan dinar ni od države, ni od grada, ni od opštine.

ArtCENTAR organizuje od 9. sezone pored samostalnih (vikend, nedeljnih i višenedeljnih) i značajne grupne izložbe:
Međunarodnu putujuću izložbu FormatMali®, Međunarodnu izložbu MODERNO / NadREALNO, Međunarodnu izložbu REALNO / TRADICIONALNO, kao i BGminijaturu, Majski-ART-salon, LinoART, TextilART, Prestupnu izložbu za žene, EROTIKU u UMETNOSTI, kao i novu izložbu: La LINEA.
Od Kulturnog centra ZRENJANIN preuzimamo od februara 2016. tradicionalnu izložbu Likovnog konkursa malog formata 30×30 cm.

Lokacija BELGRADE DESIGN DISTRICT u Čumićevom sokačetu je u epicentru Beograda, uz Terazije, omogučila intenziviranje, uz redovne izložbe i druga zbivanja i plasman umetničkih dela i suvenira.

DOBRO DOŠLI u ArtCENTAR!