O nama

Logo Home

BeogradskaPriča
/2008 – 2016 – 2020

Težak je život nas umetnika, oduvek su voleli da kažu umetnici, što u šali, što ozbiljno, u našim krajevima.

Umetnici koji su u samoupravljanju navikli 50 godina da neko drugi misli o njima su se trgli i poslednjih desetak – petnaest godina je proradio INAT! Počeli su da se sami brinu o sebi i tako je nastao ArtCENTAR koji je omogućio da umetnici imaju gde da predstave i plasiraju sebe i svoja dela prvenstveno u likovnoj sferi, ali i na književnim i drugim tribinama, muzičkim dešavanjima, ’sobnom’ teatru, podršci mladima koji se pripremaju za takmičenja u inostranstvu i…
Umetnički savet i žiriji ArtCENTRA u najreprezentativnijem sastavu daju izložbama i autorima punu garanciju kvaliteta.

U ArtCENTRU je za dvanaest godina postojanja realizovano preko 550 izložbe u Beogradu i gradovima Srbije. ArtCENTAR je ostvario saradnju sa preko 30 gradova u Srbiji, blizu 700 umetnika i stvaralaca raznih profila, poetika i interesovanja, koji i danas učestvuju na raznim dešavanjima u zemlji i inostranstvu, gde dobijaju nagrade i priznanja.

2017. godine ArtCENTAR prerasta u Asocijaciju SRPSKI ArtCENTAR, Novi SadEvropska prestonica kulture_2021 i za protekle 4 godine je u Dvorcu EĐŠEG, Novi Sad realizovao preko 50 izložbi. Za svoj 8. rođendan je ArtCENTAR aktivirao i članske karte, kao i pokrenuo  GODIŠNJAK | ANNUAL REPORT, koje će izlaziti po potrebi.
Članarina i kotizacija umetnika omogućava dalje postojanje ArtCENTRA, koji za dvanaest godina nije dobio ni jedan jedini dinar ni od države, ni republike, ni od grada, ni od opštine.

ArtCENTAR organizuje pored samostalnih (nedeljnih, višenedeljnih i vikend) i značajne kolektivne izložbe:

Međunarodnu putujuću izložbu Art[ ]KVADRAT_SRBIJA®, Međunarodnu izložbu EROTIKU u UMETNOSTI®, Kolektivne izložbe UMETNOST.u.SRBIJI, DAME BIRAJUAPRIL.u.BEOGRADU, prolećna BGminijatura, letnja LETO.u.BEOGRADU, jesenja SVE.boje.JESENI,
kao i TAJNE SRBIJEMOGUĆE/neMOGUĆEREALNO/nadREALNO,
ali i nove izložbe: STRAH vs. NADA & ROĐENDAN.u.DOBA KORONE
(u digitalnom formatu). 

Od Kulturnog centra ZRENJANIN preuzimamo od februara 2016. godine tradicionalnu izložbu Likovnog konkursa malog formata 30×30 cm.

Nova lokacija Izložbenog prostora ROYAL, Skadarska 8 – Beograd  je u epicentru turističkog Beograda omogućila intenziviranje, uz redovne izložbe i druga zbivanja, stalnog plasmana umetničkih dela i suvenira, kao i mesta okupljanja članova ArtCENTRA.

DOBRO DOŠLI u ArtCENTAR!