Raspisujemo Konkurs!

Beogradska minijatura 2015

 

 

BeogradskaMinijatura* 2015:

ArtCentar.Beograd organizuje od 2. do 8. marta 2015. godine Prvu međunarodnu izložbu BeogradskaMinijatura 2015, na kojoj mogu da učestvuju autori sa radovima svih oblika likovne i primenjene umetnosti, osim video radova.

U obzir dolaze dela nastala u svim savremenim tehnikama i materijalima, kao i njihove kombinacije.

Pravo učešća imaju članovi profesionalnih udruženja, studenti i učenici umetničkih škola i fakulteta, kao i ostali umetnici koji ispune zadate kriterijume. Za radove rađene u dvodimenzionalnoj tehnici dozvoljena je maksimalna dimenzija 9×9 cm. Maksimalne spoljne dimenzije, ukoliko postoje paspartu ili ram, su 19×19 cm. Radovi u tri dimenzije imaju maksimalnu dozvoljenu veličinu od 9x9x9 cm. Ukoliko postoji postament, maksimalna visina rada je 14 cm. Radovi koji prelaze zadate dimenzije, prema međunarodnim standardima, neće se žirirati.

Autor može da prijavi najviše 2 rada, po kategoriji.

Stalna tema izložbe:
Beogradsko sretanje

druga tema ovogodišnje izložbe:
Umetnost i mit

Izložba je prodajnog karaktera i MAKSIMALNI netto iznos je 3.000 RSD po eksponatu.

Žiri za Nagradu NA UŠĆU DVEJU REKA i Nagradu AVALA radi u istom sastavu, kao i selekcioni: prof. Zora ŽIVADINOVIĆ-DAVIDOVIĆ, predsednica Umetničkog saveta, prof. Aleksandar RADOJEVIĆ, Darko ČONKIĆ, direktor ArtCentar.Beograd, Dragutin IVOŠEVIĆ – Maršal i Rade MARKOVIĆ, komesar izložbe.

Nagrade se dodeljuje na otvaranju izložbe i sastoji se od novčanog iznosa netto vrednosti eksponata i specijalne diplome.

Uz popunjenu prijavu i radove, treba doneti na CD-u fotografiju rada (za katalog) u digitalnoj formi 300 dpi JPG. Eksponati se predaju opremljeni, pravilno numerisani (grafika, dizajnerska serija), OBAVEZNO POTPISANI i datirani, na samom radu i njegovoj poleđini, a uslov je da su nastali u poslednje dve godine (2013. i 2014.).

Autori se mole da ne predaju radove sa drugih sličnih manifestacija, jer će biti automatski odbijeni.

Participacija za učešće na izložbi je 1.000 RSD po radu. Prijem prijava i radova je u Galeriji 92 ArtCentar.Beograd, BELGRADE DESIGN DISTRICT – ČUMIĆEVO SOKAČE 2 / 1. sprat – lokal 92. Sve dodatne informacije na teo@artcentar.rs
ili na telefon: +381 / 60 / 4478780.

Rok za prijavu i predaju radova: do ponedeljka, 23. februar 2015. godine u 19:00.

Prijavu za konkurs BeogradskaMinijatura 2015 možete preuzeti ovde.

Obavezno preuzimanje radova po završetku izložbe obaviće se od 13. do 16. marta 2015. godine do 19:00.

Autori se mole da se pridržavaju datih rokova, jer u protivnom ArtCentar.Beograd ne snosi odgovornost za radove.

*Minijatura ili iluminacija je sličicom ili crtežom ukrašen rukopis. Obično je reč o figurativnim prikazima na celoj strani. Ime je nastalo jer se prvobitno izvodila minijumom (olovnom crvenom bojom), a kasnije su korišćene i druge boje, prvenstveno zlatna i srebrna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *