Monthly Archives: September 2019

Богољуб ЂОКИЋ

АртЦЕНТАР вас обавештава да наш члан Богољуб ЂОКИЋ у следећих годину дана (до 15. септембра 2020. године) неће учествовати на изложбама, у жиријима и другом активностима због припреме своје велике Изложбе за 2021. годину.

АртЦЕНТАР му ЖЕЛИ СВЕ НАЈБОЉЕ!

АртЦЕНТАР наградио Радована КУЗМАНОВИЋА

Добитник АртНаграде БЕОГРАДСКИ БЕЛИ ЛАБУД_2016 на изложби УМЕТНОСТ ДАНАС у Народној банци СРБИЈЕ је Радован КУЗМАНОВИЋ, из Руме за рад ОСУ СЕ НЕБО БУКЕТОМ ЗВЕЗДА.

Жири Награде у саставу: Слободан МАЛДИНИ, проф. Александар РАДОЈЕВИЋ, Душан МИЛОВАНОВИЋ, Емилија МАРИНКОВИЋ и Дарко ЧОНКИЋ је једногласно доделио Награду која подразумева и могућност Самостале изложбе, као и новчану награду у висини 200€ (у динарској противвредности).

ДОБРО ДОШЛИ на ДЕШАВАЊА АртЦЕНТРА!

/umetnost-danas-u-galeriji-narodne-banke-srbije

pogledajte:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/16/kultura/3652703/umetnost-danas-u-galeriji-narodne-banke-srbije.html

Direktor ArtCentra Novi Sad Darko Čonkić navodi da se raspon izloženih radova kreće od Vinče, preko crteža, arhitekture, fotografije, preko Nemanjića sve do nečega što na svetu ne postoji, to su sulitoni.

Arhitektonski, industrijski i grafički dizajn, vajarstvo i savremeni mediji, kao slikarstvo čije zlatne latice predstavljaju beskraj kosmosa.

“Rešavam probleme kosmičkog beskraja i kosmičke tišine. Kosmički beskraj rešavam putem niti a tišinu pretvaram u kosmičku muziku”, kaže slikar – scenograf Viki Virijević.

Prezentacija energije mikrosveta u likovnoj formi jedinstvena je u svetu.

“Ovde smo ušli u nanosvet, znači ušli smo na milijarditi deo metra i stomilijarditi deo sekunde. Prikazao sam estetiku tog sveta. Uradio sam nešto što Maljevič i Kandidski nisu napravili. Napravio sam bespredmetni art i realizovao ga nakon sto godina”, ističe fizičar i likovni umetnik Dragan R. Todorović.

Pet najboljih radova biće nagrađeno, a svi izloženi biće predstavljeni u monografiji “Atlas likovnih umetnika Srbije 2″.

Zatvorena Izložba UMETNOST DANAS

Imamo zadovoljstvo da vas obavestimo da je u petak, 6. septembra 2019. godine, zatvorena Izložba UMETNOST DANAS, na kojoj su podeljene nagrade najavljene u jučerašnjim Večernjim novostima (vidi: Prilog) koje je dodelila ASA, kao i Velika nagrada Izložbe BEOGRADSKI BELI LABUD_2019 koju je dobio Radovan KUZMANOVIĆ, a koju je ustanovio ArtCENTAR. Ova Nagrada, prvi put u istoriji ArtCENTRA, podrazumeva i novčani deo Nagrade (200€ u dinarskoj protivvrednosti).

Ujedno vas obaveštavamo da je jutros, u Dnevniku RTS, objavljen odličan prilog o izložbi!

Podsećamo vas da je preuzimanje radova u ponedeljak, 9. septembra 2019. godine od 12 do 17:00.

Neke od fotografija možete naći na adresi:   https://www.facebook.com/slobodan.maldini/media_set?set=a.10218539333702231&type=3

nagrade večernje novosti za internet

DOBRO DOŠLI na DEŠAVANJA ArtCENTRA!

Kraj Izložbe UMETNOST DANAS

nagrade večernje novosti za internetPodsećamo da će se Izložba UMETNOST DANAS u Narodnoj banci Srbije u petak, 6. septembra 2019. godine sa početkom od 17:00 održati dodela nagrada i svečano zatvaranje izložbe, takođe u prostoru Narodne banke Srbije, a ne kao što je ranije planirano na Novom Beogradu.

Ujedno vas odsećamo da je preuzimanje radova prebačeno za ponedeljak, 9. septembar 2019. godine od 12:00 do 17:00.

Podsećamo vas i da do 10. septembra 2019. godine možete prijaviti svoje učešće u ATLASU-2, kao član ArtCENTRA – putem mejla na artcentar.bg@gmail.com.

DOBRO DOŠLI na DEŠAVANJA ArtCENTRA!

Na kraju Izložbe UMETNOST DANAS u Narodnoj Banci Srbije

Da zaključimo:

Izložba UMETNOST DANAS u Narodnoj Banci Srbije na Slaviji je pokazala da Srbija ima BAZU, da stvaramo SRPSKU SCENU na kojoj preko 200 arhitekata,  likovnih i  primenjenih umetnika i dizajnera od Vinče, preko Nemanjića, motiva Atosa i savremenih dešavanja, pa do ekskluzivnih SOLITONA dr. Dragana R. Todorovića, umetnika i naučnika, imaju mogućnost da plasiraju sebe i svoja autorska dela na kojima Evropa i svet mogu da nam zavide.

DOBRO DOŠLI na DEŠAVANJA ASA-e i ArtCENTRA!